fredag 15. april 2011

Blits for fargekontroll


Farget glass, plastfilm, cellofan eller standardiserte fargefiltre egner seg godt foran blitsen. Har du mere enn en blits, kan du jo sette farge på bakgrunnen bare med et farget filter på den ene blitsen og rette denne mot bakgrunnen. Jeg klipper til passende størrelse og laminerer med plast. Festes på blitsen med litt tape.

Vil du ha et blått landskap som bakgrunn for et portrett, midt på dagen? Sett oransje filter på blitsen, still kameraets hvitbalanse på glødelampe/incandent! Dersom bakgrunnen skal være oransje, derimot, må du gjøre motsatt, og sette et blått filter eller to på blitsen og stille kameraet inn på høyest mulig fargetemperatur, evt. skygge/shadow.På dette bildet er det benyttet blått CTB på blitsen til venstre, rød cellofan på blitsen til høyre og kamera på glødelampe. Utemiljøet blir derfor blått.

Alle fargede flater som reflekterer / slipper gjennom lys, setter farge, som dagslyset som skinner gjennom det grønne taket i partyteltet fra Biltema.

Her er det benyttet fire blits: en på stativ utenfor venstre bildekant, en henger i hyttetaket rett utenfor høyre bildekant. To blitser står på stativ bak og er utstyrt med hvert sitt røde cellofan-filter. Kameraet er innstilt på hvitbalanse for blitslys, dvs. ca 6000K.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar