lørdag 28. januar 2012

Gamlebakken

Idag ble det anledning til å gå bort i Gamlebakken for å "fange" noen som kjører på kjelke. Gamlebakken er en fantastisk mulighet for den som liker et par kilometer med fart og moro på kjelke, for så å ta bussen opp igjen til en ny tur  osv. osv. Og det er mange som benytter seg av denne aktiviteten. Flaskehalsen er plass på bussen til alle kjelkene...
Til venstre har jeg en SB900 med blått filter, et par meter oppe, 1/8 effekt, og til høyre er det en SB900 med 1/16 effekt. Fordelen med vinter er åpenbar: blitstativene graver jeg ned og pakker snø over beina. Innen jeg rekker å plassere blitsene og justere styrke, så har snøen satt seg, og stativene er nesten frosset fast. Sannsynligvis går det bra med paraply og litt vind uten at stativet blåser over ende.
Kameraet er stilt inn med synkronisering på bakre lukker, slik at blitsen fyrer av rett før lukkeren stenges. Dette gir et bedre resultat med lange lukkertider, slik som her med 1/15 til 1/25 sek. Kameraet er ellers innstilt på blenderprioritert automatikk, -1EV. Da følger kameraet med på bakgrunnslyset, samtidig som dette ikke blir for lyst.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar